4 λόγοι για να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ΤΩΡΑ.

Κανείς από εμάς δεν έχει φανταστεί την κατάσταση με το COVID-19 να επηρεάζει τόσους πολλούς διαφορετικούς τομείς της καθημερινής μας ζωής. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης είναι οι οικονομικές συνέπειες της απομόνωσης του πληθυσμού. Τουλάχιστον 1 εκατομμύριο Έλληνες θα μείνουν χωρίς πηγή μόνιμου εισοδήματος, κάτι που αναπόφευκτα οδηγεί σε τεράστια ανεργία.

Χιλιάδες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να απολύσουν τους υπαλλήλους τους λόγω αδυναμίας πληρωμής μισθών. Όλος ο κόσμος πλήττεται σοβαρά από την πανδημία κορωνοϊού με την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε μαζί. Θα χρειαστεί χρόνος για να επιστρέψουν τα πράγματα στο «κανονικό», αλλά προς το παρόν πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν πρέπει να απελπιστούμε αυτήν τη στιγμή, αλλά να σκεφτούμε πώς να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας οικονομικά και να «αναζωογονήσουμε» την οικονομία.

SaaS πλατφόρμες για e-shop

Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν μοντέρνες πλατφόρμες eCommerce για μικρές επιχειρήσεις με την ικανότητα να λειτουργούν εν μέρει ή πλήρως στο Διαδίκτυο θα είναι σχετικά πιο εύκολο να «ξεπεράσουν» την οικονομική ύφεση. Γι’ ‘αυτό τώρα είναι η ώρα να εστιάσετε στην έναρξη μιας επιχείρησης στο ηλεκτρονικό εμπόριο ή να ψηφιοποιήσετε την ήδη υπάρχουσα.

Επιλογή για τη διατήρηση μιας υπάρχουσας επιχείρησης

Η κατάσταση είναι σοβαρή. Είναι σημαντικό να παραμείνουμε ασφαλείς, υγιείς και ήρεμοι. Πρέπει να διατηρήσουμε τη λογική μας και να μην σταματήσουμε να παλεύουμε για να εξασφαλίσουμε τα προς το ζην μας. Τώρα είναι η ώρα να αναπτύξετε νέες δεξιότητες και να αρχίσετε να σκέφτεστε το παρόν και το μέλλον. Δεν θα είμαστε πάντα κλειδωμένοι στο σπίτι – θα πηγαίνουμε πάντα για μια βόλτα στο πάρκο, θα δούμε τους φίλους μας και θα κανονίσουμε μια συνάντηση σε ένα καφέ. Το ερώτημα είναι πώς να φτάσετε στο σημείο όπου η ζωή θα επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς.

Περισσότερο επηρεάζονται από την οικονομική κρίση οι επιχειρήσεις που παρέχουν φυσικές υπηρεσίες: εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, αθλητικά κέντρα, σαλόνια ομορφιάς, ντίσκο και όλα τα άλλα, τα οποία περιλαμβάνουν ομαδική συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων σε ένα δωμάτιο. Εξαιρέσεις από τα μέτρα έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης, που ανακοινώθηκαν στις 13 Μαρτίου 2020, είναι φαρμακεία, φαρμακεία, νοσοκομεία και παντοπωλεία.

Δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος με ΔΩΡΕΑΝ πλάνο

Όχι πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να επιβιώσουν για μήνες με τη μειωμένη κατανάλωση. Όσοι είναι σε θέση να προσαρμοστούν στην κατάσταση έχουν μια σχετικά καλύτερη πιθανότητα να παραμείνουν στην αγορά.

Η προσαρμογή στην κατάσταση σε αυτήν την περίπτωση σημαίνει μετάβαση στο πεδίο του ηλεκτρονικού εμπορίου (πλατφόρμες e-commerce). Το γεγονός είναι ότι ο πληθυσμός θα καταναλώνει όλο και λιγότερο αγαθά και υπηρεσίες που δεν είναι απαραίτητα. Όμως οι άνθρωποι δεν θα σταματήσουν να ζουν και να ψωνίζουν απλά θα πρέπει να το κάνουν με άλλο τρόπο, κυρίως στο διαδίκτυο.

Εάν διευθύνετε μια επιχείρηση που σχετίζεται με την πώληση ρούχων, αξεσουάρ, παπουτσιών, επίπλων, οικιακών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων και άλλων σχετικών με την πώληση προϊόντων, η προφανής κίνηση σε αυτήν την περίπτωση είναι η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Πιθανότατα να είχατε σκεφτεί ένα παρόμοιο βήμα στο παρελθόν, αλλά τώρα είναι η κρίσιμη ώρα να το κάνετε αν θέλετε να συνεχίσετε να δημιουργείτε έσοδα και να διατηρείτε τους υπαλλήλους σας και την οικονομική σας κατάσταση.

Εναλλακτική πηγή εισοδήματος

Ecommerce

Εάν εργάζεστε σε έναν από τους τομείς που πλήττονται περισσότερο, πιθανότατα χρειάζεστε περισσότερο εισόδημα τώρα από ποτέ. Μην περιμένετε κάποιον άλλο (όπως το κράτος) να λύσει τα προβλήματά σας, θα πρέπει να δράσετε τώρα κιόλας. Επωφεληθείτε από το χρόνο που σας έχει δοθεί.

Δημιουργήστε το δικό σας ηλεκτρονικό επιχειρείν που σας επιτρέπει να εργάζεστε από την άνεση του σπιτιού σας. Επί του παρόντος, τα πιο πολυσύχναστα διαδικτυακά καταστήματα είναι παντοπωλεία, φαρμακεία , καταστήματα με είδη υγιεινής. Ωστόσο, οι άνθρωποι ψωνίζουν παιχνίδια, ηλεκτρονικά, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά είδη και εκπαιδευτικά βιβλία. Αυτά είναι πράγματα που θα χρειαζόμαστε πάντα. Ξεκινήστε να σκέφτεστε σε μεγαλύτερη κλίμακα. Επιλέξτε έναν τομέα που σας ενδιαφέρει και θα ευημερεί ακόμη και μετά το τέλος της κοινωνικής απομόνωσης που ζούμε αυτήν τη στιγμή.

Μπορείτε να επιλέξετε για παράδειγμα μια δραστηριότητα που να υποστηρίζει την κύρια σας ιδιότητα με κάποιο τρόπο. Για παράδειγμα, εάν το αθλητικό σας κλαμπ ή το γυμναστήριο σας είναι επί του παρόντος κλειστό για προφανείς λόγους, μπορείτε να πουλήσετε συμπληρώματα διατροφής ή όργανα γυμναστικής, βαράκια, συνταγές μαγειρικής για να βοηθήσετε τους ανθρώπους να ζήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ακόμη και σε αυτήν την περίπλοκη κατάσταση.

Ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα

Πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη η δύσκολη παράδοση αγαθών από το εξωτερικό λόγω της περιορισμένης διασυνοριακής κίνησης. Εάν δεν έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε μεγάλη επένδυση και να αγοράσετε μεγάλο αριθμό προϊόντων ταυτόχρονα, είναι πιο σοφό να επιλέξετε κάτι που μπορεί να παραδοθεί σχετικά γρήγορα και σε πιο μικρή αγορά όπως αυτή της Ελλάδας και όχι διασυνοριακά

Δεν χρειάζεται καν να ασχοληθείτε με τις φυσικές προμήθειες. Μπορείτε να προσφέρετε ψηφιακό περιεχόμενο (ηλεκτρονικά βιβλία, μουσική, παιχνίδια, προγράμματα, εκπαιδευτικά προγράμματα και ηχητικά βιβλία). Τώρα είναι η ώρα να καινοτομήσετε στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Ακόμα κι αν εστιάζετε σε μια δραστηριότητα που κανείς δεν έχει ασχοληθεί νωρίτερα στο διαδίκτυο, έχετε μια πραγματική ευκαιρία να πετύχετε και να εδραιωθείτε στην Ελληνική και όχι μόνο αγορά.

Στην αρχή, το εισόδημα δεν θα είναι αρκετό, αλλά οι προσπάθειές σας θα αξίζουν τον κόπο. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν προοπτικές για εμάς να αρχίσουμε να περπατάμε ελεύθερα στα εμπορικά κέντρα σύντομα και οι προβλέψεις είναι ότι η κοινωνική αποστασιοποίησή μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 1-2 χρόνια με κάποια διαλείμματα.

Τεράστιο καταναλωτικό κοινό

Είμαστε όλοι στο σπίτι. Επομένως, τουλάχιστον το 80-90% του χρόνου μας ξοδεύεται κολλημένο σε συσκευές συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι αν τα καταφέρετε καλά να τοποθετήσετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο, θα έχετε μια ευκαιρία όπως ποτέ άλλοτε. Ολόκληρος ο ελληνικός πληθυσμός θα γίνει πελάτης σας. Ακόμα και άτομα άνω των 60 ετών θα ψωνίζουν στο διαδίκτυο λόγω της έλλειψης εναλλακτικών λύσεων.

Έχετε επίσης μια πραγματική ευκαιρία να διατηρήσετε τα άτομα που κερδίζετε αυτήν τη στιγμή ως πελάτες. Το κοινό θα επικεντρωθεί κυρίως στις διαδικτυακές αγορές και οι τάσεις θα αλλάξουν υπέρ σας.

Προώθηση εξ ολοκλήρου με ψηφιακό μάρκετινγκ

Δεν χρειάζεστε ακριβείς διαφημίσεις για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στο κατάστημά σας. Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι άνθρωποι είναι πλέον αχώριστοι φίλοι με τα τηλέφωνα και τους υπολογιστές τους ούτως ή άλλως. Μια καλή στρατηγική στο ψηφιακό μάρκετινγκ θα σας προσφέρει μια εξαιρετική λύση και τρομερά αποτελέσματα.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια ενεργή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα, γνώση του SEO και συμμετοχή σε διάφορες διαδικτυακές κοινότητες, όπου περισσότερα άτομα μπορούν να μάθουν για εσάς. Όλες οι δραστηριότητες που έχουμε καλύψει σε προηγούμενα άρθρα λειτουργούν άψογα αυτήν τη στιγμή. Εάν όχι τώρα τότε πότε άλλοτε θα διαβάζουν λεπτομερώς τα ενημερωτικά δελτία email σας και τα άρθρα ιστολογίου που δημοσιεύετε στον ιστότοπο σας;

Ακόμη και επιχειρήσεις για τις οποίες δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο διαδίκτυο (που αμφιβάλλουμε) δεν πρέπει να σταματήσουν να υπενθυμίζουν στους πελάτες τους την ύπαρξή τους μέσω των κοινωνικών μέσων.

Ηλεκτρονικό επιχειρείν – Ευκαιρίες και κίνδυνοι

Ξεκινήστε να αναπτύσσετε το ηλεκτρονικό σας επιχειρείν σήμερα. Εμείς στο MerchantPro θα σας βοηθήσουμε με συμβουλές και σωστή καθοδήγηση εάν αποφασίσετε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα μας. Παρέχουμε σταθερότητα 99%, ακόμη και στις πιο πολυσύχναστες περιόδους αγορών του έτους.

Να είστε πάντα υγιείς και σας ευχόμαστε καλές πωλήσεις. Αν χρειαστείτε κάτι είμαστε εδώ, στα social media για άμεση βοήθεια. Διατηρούμε προφίλ στις μεγαλύτερες πλατφόρμες και social media ώστε ακόμα και εσείς που δεν είστε μέλος σε κάποια από αυτές να μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσα από κάποια άλλη.

Σας ευχόμαστε καλή έναρξη στο «Ιντερνετικό» σας κατάστημα και πολλές πωλήσεις. Αν χρειαστείτε βοήθεια με την έναρξη ή υποστήριξη για την λειτουργεία του μπορείτε να μας βρείτε στα ακόλουθα social media

Για ότι άλλο χρειαστείτε μπορείτε να κάνετε
Like στην σελίδα μας στο Facebook:

https://www.facebook.com/merchantproGR

Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube

https://www.youtube.com/MerchantProHellas

Follow στην σελίδα μαςστο Twitter:

https://twitter.com/MerchantproGR

Follow στην σελίδα μας στο LinkedIn:

https://www.linkedin.com/company/merchantpro-hellas

Join στην κοινότητα μας στο Reddit:

https://www.reddit.com/r/MerchantProGR/