Η δύναμη των χρωμάτων στο λογότυπο. Δημιουργία logo για την ηλεκτρονική σας επιχειρήση

Η δύναμη των χρωμάτων στο λογότυπο

Η κατανόηση της ψυχολογίας των χρωμάτων στη δημιουργία ενός λογότυπου είναι μια πολύ σημαντική πτυχή που πρέπει να θυμάστε. Το ανθρώπινο μυαλό είναι πολύ πιο δεκτικό στα οπτικά και χρωματικά ερεθίσματα από ό, τι φανταζόμασταν. Συχνά το χρώμα του λογότυπου είναι πιο σημαντικό από το σχήμα του ίδιου του λογότυπου.

Το χρώμα είναι μια μη λεκτική μορφή επικοινωνίας που χρησιμοποιείται στο λογότυπο και προσφέρει ένα υποσυνείδητο μήνυμα. Το πιο σημαντικό πράγμα όταν επιλέγετε ένα χρώμα για ένα λογότυπο είναι να προσελκύσετε την προσοχή, να το θυμούνται εύκολα και να πείσετε τον πελάτη να πραγματοποιήσει μια αγορά. Όταν σκέφτεστε την δημιουργία eshop της επιχείρησης σας η επιλογή logo είναι ζωτικής σημασίας αφού οι πελάτες σας θα σας συνδέουν με αυτό.

Γι’ αυτό οι σχεδιαστές πρέπει να κατανοήσουν τη δύναμη των χρωμάτων που χρησιμοποιούνται στο λογότυπο ή την εικόνα μιας μάρκας, επειδή λειτουργούν σε επίπεδο συνειδητού και υποσυνείδητου.

Ecommerce

Κόκκινο

Είναι ένα έντονο χρώμα, μια δυναμική που μπορεί να αυξήσει το πάθος, να προκαλέσει συναισθήματα και να παρακινήσει τους ανθρώπους να αναλάβουν κινδύνους. Το κόκκινο έχει βρεθεί ότι αυξάνει την όρεξη και χρησιμοποιείται συχνά για τα λογότυπα των εστιατορίων και των αλυσίδων τροφίμων.

Μπλε

Αυτό είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα χρώματα στα λογότυπα. Το μπλε σχετίζεται με τον επαγγελματισμό, την ακεραιότητα, τη σοβαρότητα, την ηρεμία και ενθαρρύνει την επικοινωνία. Το μπλε σχετίζεται με την επιτυχία και τη δύναμη και χρησιμοποιείται συχνά από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Αυτό είναι το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας. Ηρεμεί τις αισθήσεις και τονώνει την αίσθηση της εμπιστοσύνης και της εστίασης.

Πορτοκαλί

Αυτό είναι ένα χρώμα που σχετίζεται με τη θερμότητα, τον ήλιο, τη φωτιά. Ένα χρώμα που σας κάνει να σκεφτείτε για την καινοτομία και τη σύγχρονη σκέψη. Προωθεί την ενέργεια, την ισορροπία. Αυτό είναι το χρώμα της αντιπροσώπευσης της νεολαίας και της προσβασιμότητας σε νέες καινοτομίες.

Πράσινο

Χρησιμοποιείται από εταιρείες όταν θέλουν να τονίσουν τη φυσική τους πλευρά, τα βιολογικά προϊόντα, την υγεία. Το χρώμα μπορεί να δώσει μια πινελιά φρεσκάδας και μια εταιρεία με πράσινο λογότυπου μπορεί να συσχετιστεί εύκολα με χρηματοοικονομικά προϊόντα ή με κάτι που έχει σχέση με την βιολογία, την φύση.

Κίτρινο

Το χρώμα αυτό δείχνει φιλία, ήλιο, ζεστασιά, ενέργεια, ευτυχία. Μπορεί να διεγείρει μια αίσθηση αισιοδοξίας και ελπίδας και να ενθαρρύνει την επικοινωνία. Το χρώμα χρησιμοποιείται επίσης για προειδοποίηση και μηνύματα σχετικά με κάποιο ενδεχόμενο κίνδυνο.

Μωβ

Είναι ένα χρώμα που σας κάνει να σκεφτείτε το μυστήριο, την πολυτέλεια, την πνευματικότητα και την ευγένεια. Έχει από καιρό συσχετιστεί με την εκκλησία, η οποία αντιπροσωπεύει τη σοφία και την αξιοπρέπεια. Χρησιμοποιείται ευρέως στην πολιτική και είναι κατάλληλο για αντιγηραντικά προϊόντα.

Μαύρο

Αυτό είναι ένα χρώμα που μπορεί να έχει πολλές έννοιες. Μπορεί να συμβολίζει κάτι καλά κρυμμένο, μυστικό, άγνωστο, αλλά μπορεί να εκληφθεί και ως ένα χρώμα με αίσθημα εκλέπτυνσης, ανεξαρτησίας και δύναμης. Από ψυχολογικήςάποψης, το μαύρο δημιουργεί ένα εμπόδιο, μια ασπίδα και παρέχει άνεση και προστατεύει τα συναισθήματα ενώ κρύβει τις ευπάθειες. Το μαύρο απορροφά όλα τα χρώματα, αλλά αυτό σημαίνει επίσης και έλλειψη φωτός. Σημαίνει δύναμη και ικανότητα και ταυτόχρονα περιλαμβάνει αυτοέλεγχο, ανεξαρτησία και δύναμη.

Για το ηλεκτρονικό κατάστημα, το λογότυπο είναι ορατό στον αγοραστή. Είναι σημαντικό να περιέχει κάποιο μέρος της παλέτας χρωμάτων του ιστότοπου και διαφημιστικό υλικό σχετικά με την επιχείρηση σας ή με κάποιο από τα διάσημα προϊόντα σας.

Η επιλογή χρωμάτων για ένα λογότυπο μπορεί να είναι δύσκολη, οπότε καθορίστε πρώτα το ακριβές μήνυμα που θα μεταφερθεί μέσω αυτού του χρώματος. Χρησιμοποιήστε τα χρώματα με επαγγελματικό τρόπο ώστε να ωφελήσει την εικόνα της επιχείρησης σας.

Ecommerce

Αν πάλι αυτό σας φαίνεται βουνό οι ειδικοί γραφίστες και designers του MerchantProHellas μπορούν να σας κατευθύνουν και να σας βοηθήσουν στην δημιουργία του λογότυπου που θα καθηλώσει τους πελάτες σας. Θα σας προτείνουν τα κατάλληλα χρώματα και σχέδια για τις πλατφόρμες για online πωλήσεις. Μια από αυτές τις πλατφόρμες είναι και το MerchantPro Hellas.

Σας ευχόμαστε καλό σχεδιασμό και καλά λογότυπα. Αν χρειάζεστε βοήθεια με το λογότυπο σας ή με την online επιχείρηση σας τότε μπορείτε να μας βρείτε στα ακόλουθα social media

Για ότι άλλο χρειαστείτε μπορείτε να κάνετε

Like στην σελίδα μας στο Facebook:

https://www.facebook.com/merchantproGR

Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube

https://www.youtube.com/MerchantProHellas

Follow στην σελίδα μαςστο Twitter:

https://twitter.com/MerchantproGR

Follow στην σελίδα μας στο LinkedIn:

https://www.linkedin.com/company/merchantpro-hellas

Join στην κοινότητα μας στο Reddit:

https://www.reddit.com/r/MerchantProGR/