Επιλέγοντας το κατάλληλο όνομα domain για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα!

Επιλέγοντας το κατάλληλο όνομα domain για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα

Όπως συμβαίνει με τα παραδοσιακά καταστήματα, η επιτυχία μιας διαδικτυακής επιχείρησης εξαρτάται πολύ από τη διεύθυνση στην οποία θα βρίσκεται ή το όνομα της – όνομα domain στο Ίντερνετ.

Γι’ αυτό το MerchantPro Hellas ως μια από τις κορυφαίες πλατφόρμες ecommerce για μικρές επιχειρήσεις προσφέρει μερικές συμβουλές για την επιλογή ενός ονόματος domain για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Επιλέξτε λέξεις-κλειδιά που θα γίνουν το όνομα domain

Ένα από τα σηματικότερα πράγματα που πρέπει να προσέξετε είανι το όνομα που θα επιλέξετε να έχει νόημα και να δίνει μια ιδέα για το τι ακριβώς προσφέρει το κατάστημα. Ταυτόχρονα, είναι προτιμότερο το όνομα που θα διαλέξετε να είναι απλό και εύκολο. Κάτι τέτοιο βοηθάει και στην διάδοση του brand σας αλλά και στο να το θυμάται κάποιος.

Επιλέξτε ένα παιχνιδιάρικο όνομα ή ένα παιχνίδι λέξεων

Σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα όνομα domain που θα μπορούν να το θυμούνται εύκολα οι πελάτες σας και θα είναι εύκολο να γραφτεί. Επίσης καλό θα είναι τα domain να έχουν την σωστή κατάληξη ανάλογα με την τοποθεσία που η ιστοσελίδα προορίζεται. Πχ ένα domain .gr είναι εύκολο κανείς να καταλάβει ότι προορίζεται για ένα κατάστημα κυρίως στην Ελλάδα, .co.uk για την Αγγλία, .bg για τη Βουλγαρία, .de Γερμανία κ.τ.λ.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε ένα όνομα μέσα από ένα παιχνίδι λέξεων. Ένα απλό παράδειγμα είναι να συνδυάσετε πολλές λέξεις σε μία, λέξεις με εσκεμμένα ορθογραφικά λάθη ή λέξεις με παράξενη αλλά ουσιαστική προφορά. Κάτι διφορούμενο, διασκεδαστικό, ενδιαφέρον και αξέχαστο, το οποίο ταυτόχρονα θα περιγράφει την επιχείρηση.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να επιλέξετε ένα όνομα που στα ελληνικά και τα αγγλικά (ή στα λατινικά) σημαίνει το ίδιο πράγμα και γράφεται με τον ίδιο τρόπο. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε εύκολα να πουλήσετε στο εξωτερικό αν το σκεφτείτε. Έτσι και αλλιώς το MerchantPro Hellas προσφέρει ενσωμάτωση με τις μεγαλύτερες online πλατφόρμες – Marketplace όπως Amazon, eBay, Skroutz, BestPrice, eMAG, pazaruvaj και άλλες.

Σύντομο όνομα domain

Η επιλογή ενός συμβόλου είναι προτιμότερη από κάποιο όνομα που θα αποτελείται από δύο ή τρεις λέξεις, επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να το θυμάται κάποιος, είναι καταλληλότερο για τη χρήση επαγγελματικών καρτών και άλλου διαφημιστικού υλικού όπως διαφημιστικά φυλλάδια, εκτύπωση σε μπλουζάκια, αφίσες δρόμου, κούπες καφέ τα οποία μπορούν εύκολα να βοηθήσουν την διαφήμιση και την εδραίωση της εταιρείας σας.

Συνδέστε το όνομα του domain με την επιχείρηση σας

Υπάρχουν συνήθως δύο βασικές προσεγγίσεις για την επιλογή ενός ονόματος domain για την επιχείρηση σας. Μπορείτε να επιλέξετε ένα όνομα που αναφέρει ξεκάθαρα τα προϊόντα σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναγνωρίσετε αμέσως ότι ένας ιστότοπος με τις λέξεις “καλλυντικά” στο όνομα του θα έχει σχέση με κρέμες, λοσιόν ή μακιγιάζ.

Ή μπορείτε να επιλέξετε ένα domain που θα αποτελείται από ένα πιο αφηρημένο όνομα που δεν θα σχετίζεται με την ιδέα των προϊόντων που πωλούνται στο κατάστημα, αλλά θα είναι μοναδικό και συναρπαστικό και έτσι θα δημιουργεί «θόρυβο»

Από την άλλη, η συμπερίληψη του ονόματος της εταιρείας στο domain μπορεί να είναι μια καλή προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας επωνυμίας και την εδραίωση της.

Ονόματα domain για βοήθεια στο SEO

Ecommerce

Η πλατφόρμα MerchantPro σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με το δικό σας domain

πχ to-katastima-mou.gr  ή να χρησιμοποιήσετε ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ τα domain μας

πχ to-katastima-mou.merchantproshop.com. Η πλατφόρμα της MerchantProHellas προσπαθεί να παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για έναν υψηλό δείκτη ευρετηρίασης καταστημάτων σε μηχανές αναζήτησης.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα καταστήματα με την επέκταση .gr έχουν πολύ καλύτερη ευρετηρίαση στη Google μεταξύ των Ελλήνων χρηστών σε σχέση με σελίδες με διεθνείς επεκτάσεις όπως:

  • .com
  • .net
  • .club
  • .shop
  • .net
  • .org κτλ.

Ωστόσο, εάν αυτό που αναζητάτε είναι η διεθνής παρουσία και εδραίωση της εταιρείας σας, απαιτείται τότε το domain να λήγει σε .com. Τα domain με απόληξη .com σημαίνουν ότι ο ιστότοπος είναι εμπορικός.

Domain με επέκταση .gr ή .ελ

Ναι, πλέον είναι δυνατό από το 2018 μπορείτε πλέον να δημιουργήσετε το domain σας με την κατάληξη .ελ (από το .Ελλάδα). Μπορείτε να αγοράσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο domain για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εξακολουθεί να προκαλεί μια κάποια δυσκολία σε κάποιους που δεν έχουν εξοικειωθεί ακόμα με το .ελ.

Ένα άλλο παράδειγμα μπορεί να είναι τα προβλήματα δημιουργίας λογαριασμού email με ελληνικό domain. Ωστόσο, αυτό μπορεί εύκολα να αποφευχθεί εάν αγοράσετε δύο domain με πανομοιότυπο περιεχόμενο – έναν στα Ελληνικά και -έναν στα Λατινικά. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε την αλληλογραφία σας με το domain στα Λατινικά, και με αυτόν στα Ελληνικά να δημιουργήσετε το e-shop σας.

Λύσεις υπάρχουν αρκεί να υπάρχει θέληση. Αν αναζητάτε πληροφορίες για το πως να φτιάξετε ένα συνδρομητικό ηλεκτρονικό κατάστημα το MerchantProHellas είναι εδώ να σας βοηθήσει στην επιλογή του domain σας. Αν σκέφτεστε το ιδανικό όνομα για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, e-shop, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσα από τις σελίδες μας στα social media.

Καλή τύχη με την επιλογή του domain :)

Για ότι άλλο χρειαστείτε μπορείτε να κάνετε

Like στην σελίδα μας στο Facebook:

https://www.facebook.com/merchantproGR

Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube

https://www.youtube.com/MerchantProHellas

Follow στην σελίδα μαςστο Twitter:

https://twitter.com/MerchantproGR

Follow στην σελίδα μας στο LinkedIn:

https://www.linkedin.com/company/merchantpro-hellas

Join στην κοινότητα μας στο Reddit:

https://www.reddit.com/r/MerchantProGR/