Ξέρετε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε ένα γράφημα;

Τα γραφήματα χρησιμοποιούνται συχνά για να παρουσιάζουν οπτικά πολύπλοκο περιεχόμενο στο κοινό ή στους επιχειρηματικούς σας εταίρους – συνεργάτες. Εάν οι πληροφορίες με αριθμούς είναι πολύ βαρετές και θέλετε να τις παρουσιάσετε με διαφορετικό και δημιουργικό τρόπο, χρησιμοποιήστε ένα γράφημα πληροφοριών (infographics).

Εάν θέλετε να διαφοροποιήσετε τη σελίδα ή το ιστολόγιο σας στο Facebook, τότε η λύση είναι τα γραφήματα, ειδικά για τους επισκέπτες σας. Και αν χρειάζεστε άλλα γραφικά υψηλής ποιότητας, μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεστε ειδικές γνώσεις ή δεξιότητες. Η ειδικοί σχεδιαστές και γραφίστες του MerchantPro Hellas έχουν ετοιμάσει ένα πολύτιμο οδηγό για να δημιουργήσετε γραφήματα που όμοια τους δεν υπάρχουν! Ειδικά για τις επαγγελματικές πλατφόρμες ecommerce για μικρές επιχειρήσεις.

Πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε ένα γράφημα;

Σίγουρα δεν είναι δύσκολο, επειδή υπάρχουν πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες που επιτρέπουν όχι μόνο την ελεύθερη πρόσβαση σε πολλά πρότυπα, αλλά και εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση από ακόμη και άπειρους χρήστες. Μιλάμε για την απλότητα της επεξεργασίας κειμένου, του χρώματος και της διάταξης μέσω «drag n drop».

Τα δεδομένα είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια, ο όγκος των δημοσιευμένων infographics αυξήθηκε κατά 800%, επομένως υπάρχει προφανώς ενδιαφέρον για αυτό το εργαλείο για την παρουσίαση δεδομένων. Και γιατί είναι τόσο δημοφιλείς; Επειδή παρουσιάζουν οπτικά πληροφορίες των οποίων το μήνυμα μπορεί να κατανοηθεί σε δευτερόλεπτα, σε αντίθεση με το κείμενο, το οποίο απαιτεί περισσότερο χρόνο για να γραφτεί και ως επί το πλείστων γίνεται αντιληπτό από τον αναγνώστη σε πολύ περισσότερο χρόνο. Είναι επίσης διασκεδαστικά με έναν ελκυστικό σχεδιασμό λόγω του συνδυασμού χρωμάτων και γραφικών.

Οι παρακάτω γραμμές περιγράφουν εν συντομία ορισμένα διαδικτυακά εργαλεία που σας βοηθούν να δημιουργήσετε γραφικά πληροφοριών και σας προσκαλούν να δοκιμάσετε το καθένα. Τα πρότυπα, τα δωρεάν πακέτα και οι επιλογές διαφέρουν, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το σωστό εργαλείο.

Ecommerce

Ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία γραφημάτων;

Η ομάδα της MerchantPro Hellas έχει δημιουργήσει έναν οδηγό με τις διασημότερες και πιο εύκολες στην χρήση ιστοσελίδες για την δημιουργία των γραφημάτων σας καθώς και απευθείας σύνδεσμο για την κάθε ιστοσελίδα.

CANVA.COM

Το Canva είναι μια ιστοσελίδα που γραφήματα, αφίσες, banner, φυλλάδια, δημοσιεύσεις ιστολογίου ή φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να προσαρμόσετε πάντα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, με βάση προκαθορισμένα πρότυπα ή και από το μηδέν.

Το Canva είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία που παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε μια ποικιλία εικόνων φόντου, κειμένου, ετικετών, εικονιδίων, γραφικών κ.λ.π. που μπορείτε να επεξεργαστείτε ή να επισυνάψετε από τον υπολογιστή σας.

Οι πιθανές επιλογές μπορεί να είναι περίπλοκες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για ένα προσωπικό blog όσο και για ένα πιο σοβαρό έργο, το Canva προσφέρει επίσης υπηρεσίες όπως η επαγγελματική σχεδίαση έναντι αμοιβής. Το Canva παρέχει επίσης στους χρήστες του μια ποικιλία σεμιναρίων για εύκολη χρήση των διαθέσιμων εργαλείων.

Ecommerce

PIKTOCHART.COM

Μέσα στο Piktochart μπορείτε να επιλέξετε από ένα ευρύ φάσμα προκαθορισμένων προτύπων infographics, πάνω από 400, τα οποία μπορείτε να αλλάξετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και να τα δημοσιεύσετε. Υπάρχουν πρότυπα για αφίσες, αναφορές και παρουσιάσεις.

Το Piktochart είναι εύκολο στη χρήση και έχει μια πολύ διαισθητική διεπαφή. Παρέχει ελευθερία αλλαγής κειμένων, χρωμάτων, γραφικών, μεγεθών και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, απλά αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε πίνακες, χάρτες και εικονίδια για διάφορα κοινωνικά δίκτυα και πολλά άλλα γραφικά στοιχεία. Και πάνω απ’ όλα, μπορείτε να προσθέσετε βίντεο (ενσωματωμένα) από το Vimeo ή το YouTube.

Δυστυχώς, η επιλογή των προτύπων είναι αρκετά περιορισμένη στο δωρεάν πακέτο και η πρόσβαση στα περισσότερα απαιτεί την αγορά κάποιου πακέτου συνδρομής. Υπάρχει επιλογή για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς καθώς και φοιτητικούς λογαριασμούς με εξαιρετικά χαμηλό κόστος.

Ecommerce

INFOGRAM.COM

Το Infogram είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει την οπτικοποίηση δεδομένων με εντυπωσιακό τρόπο με τη μορφή infographics, γραφημάτων και χαρτών. Είναι εύκολο στη χρήση, μπορεί να μοιραστεί γρήγορα και είναι οπτικά κατανοητό. Για παράδειγμα, τα δεδομένα σε γραφήματα μπορούν να εισαχθούν μέσω πίνακα ή να εισαχθούν και στη συνέχεια να εφαρμοστούν αυτόματα σε ένα μοντέλο για να ταιριάζει με το γράφημα (στήλη, πίτα, πυραμίδα, σύστημα συντεταγμένων, κ.λ.π.).

Τόσο οι αρχάριοι χρήστες όσο και μεγαλύτερες εταιρείες με έμπειρο προσωπικό μπορούν να επιλέξουν αυτήν την υπηρεσία για να απλοποιήσουν τη δημιουργική διαδικασία. Υπάρχουν τρία πακέτα συνδρομής με πληρωμή με διαφορετικούς όγκους έργων που μπορούν να δημιουργηθούν ταυτόχρονα και διαφορετικές λειτουργίες. Είναι επίσης ενδιαφέρον να διαβάσετε την εμπειρία χρήστη των ατόμων που χρησιμοποιούν επαγγελματικά γραφήματα που χρησιμοποιούν το Infogr.am.

Ecommerce

VENNGAGE.COM

Το Venngage είναι ένα εργαλείο αποκλειστικά για τη δημιουργία γραφημάτων χρησιμοποιώντας προκαθορισμένα πρότυπα που είναι εύκολο να υποστούν επεξεργασία. Έχετε πρόσβαση σε μια μεγάλη συλλογή εικόνων, λογότυπων, γραφικών, εικόνων και τη δυνατότητα μεταφόρτωσης των φωτογραφιών σας, προσαρμόζοντας το περιεχόμενο έτσι ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί για οποιαδήποτε ανάγκη.

Επιπλέον, μπορούν να προστεθούν πρότυπα για αναφορές, αφίσες, διαφημίσεις (φυλλάδια, προσκλήσεις μέσω email) ή για κοινωνικά δίκτυα. Υπάρχουν άρθρα με χρήσιμες πληροφορίες και ενδιαφέρουσες συμβουλές για τη δημιουργία γραφημάτων στο ιστολόγιο Venngage.

Ecommerce

VISME.CO

Στο Visme τα γραφήματα, οι διαδραστικές παρουσιάσεις και οι διαφημίσεις μπορούν να δημιουργηθούν με βάση προκαθορισμένα μοντέλα, επεξεργάσιμα, συμπεριλαμβανομένων και των προσαρμοσμένων θεμάτων. Υπάρχουν εκατοντάδες γραφικά στοιχεία, σχήματα, εικονίδια, κείμενα που μπορείτε να βάλετε στην παρουσίαση σας σύμφωνα με το μήνυμα που θέλετε να περάσετε οπτικά.

Τα αντικείμενα, όπως γραφήματα που περιέχουν αριθμούς, μπορούν να υποστούν επεξεργασία απλά εισάγοντας τιμές και το οπτικό περιεχόμενο θα αλλάξει αυτόματα. Τα βίντεο του YouTube μπορούν να ενσωματωθούν πολύ εύκολα. Το δωρεάν πρόγραμμα επιτρέπει τη δημιουργία 3 γραφημάτων, υπάρχουν βέβαια και επί πληρωμή πακέτα με 15 γραφήματα ή ακόμη και απεριόριστο αριθμό, καθώς και πολλά άλλα προνόμια ανάλογα πάντοτε το πακέτο συνδρομής.

Ecommerce

EASEL.LY

Δημιουργήστε και μοιραστείτε τις ιδέες σας με το εργαλείο της Easil.ly, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν για να δημιουργήσετε γραφήματα με έτοιμα πρότυπα που είναι εύκολα προσαρμόσιμα. Μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων, γραμμών, κειμένων, χρωμάτων, γραμματοσειρών και στοιχείων που μπορούν να τοποθετηθούν ελεύθερα. Το πρόγραμμα επί πληρωμή παρέχει πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών προτύπων, πάνω από 1000, αλλά και αρκετή ελευθερία για τη δημιουργία σύνθετου γραφικού περιεχομένου για ένα blog ή παρουσίαση. Εάν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να διαβάσετε για το Easel.ly. στο blog τους.

Ecommerce

Η έμπειρη ομάδα της MerchantPro Hellas μπορεί να σας βοηθήσει με την κατασκευή eshop καθώς και με την δημιουργία γραφημάτων καθώς και την εκμάθηση κάποιων από αυτών για την χρήση τους. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μπορείτε να μας βρείτε στα ακόλουθα social media και να ξέρετε ότι είμαστε πάντα στην διάθεση σας.

Καλά γραφήματα :)

Για ότι άλλο χρειαστείτε μπορείτε να κάνετε

Like στην σελίδα μας στο Facebook:

https://www.facebook.com/merchantproGR

Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube

https://www.youtube.com/MerchantProHellas

Follow στην σελίδα μαςστο Twitter:

https://twitter.com/MerchantproGR

Follow στην σελίδα μας στο LinkedIn:

https://www.linkedin.com/company/merchantpro-hellas

Join στην κοινότητα μας στο Reddit:

https://www.reddit.com/r/MerchantProGR/