Ιδέες για δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ιδέες για δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η καλή επικοινωνία και η σωστή χρήση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημαίνει πιο δημιουργικές ιδέες και διαφορετικές απόψεις. Έχουμε προετοιμάσει αρκετές προτάσεις για αναρτήσεις για εκείνες τις μέρες που όσο και να προσπαθείτε δεν μπορείτε να σκεφτείτε ιδέες για κάποιο post στο Facebook ή στο Instagram.

Οι δημοσιεύσεις πρέπει να σας φέρνουν όσο το δυνατόν περισσότερες επισημάνσεις “like” και να αλληλεπιδρούν με το κοινό σας. Κάθε internet επιχείρηση έχει ανάγκη από επαγγελματική υποστήριξη από εταιρεία SEO η οποία θα αναλάβει να κάνει το marketing και την προώθηση του brand της εταιρείας μέσου κοινωνικών δικτύων.

Ecommerce

Δημοσιεύσεις σε σειρά

Δοκιμάστε την έννοια «δημοσιεύσεις σε συνεχόμενη σειρά, ή αλλιώς series of posts, όπως είναι η αγγλική ορολογία». Είτε πρόκειται για βίντεο, φωτογραφίες ή άρθρα κάποιο blog, η σειρά κάνει τους αναγνώστες σας να επιστρέφουν και να περιμένουν μια συνέχεια. Είναι σημαντικό αυτού του είδους μηνύματα να συνοδεύονται από ένα #hashtag που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά.

Με αυτόν τον τρόπο, το κοινό θα αναζητήσει και θα βρει εύκολα σχόλια, απόψεις και ιδέες που ανήκουν στην εκστρατεία σας. Τα post σας μπορούν να αναφέρονται σε εκπτώσεις, μπορεί να είναι παρουσιάσεις μιας σειράς προϊόντων ή μιας σειράς συνταγών και ιδεών μαγειρικής, για παράδειγμα. Το σημαντικό είναι να ορίσετε μια γραμμή ή ένα θέμα και να το δημοσιεύσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Βίντεο

Τα βίντεο έχουν πολύ καλή προσβασιμότητα στα κοινωνικά μέσα. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια σειρά βίντεο για να δείξετε ποιοτικά προϊόντα μπροστά από μια ενδιαφέρουσα διακόσμηση ή σε δημόσιες εκδηλώσεις όπου υπάρχει η επωνυμία σας, ή να δημιουργήσετε ένα κολάζ με πολλές εικόνες που θα πλαισιώνονται με κάποιου είδους μουσικής απόκρουση και με κάποιες διακριτικές επιγραφές. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε τις επιγραφές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν οι χρήστες κάνουν κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα τους στο facebook, τα βίντεο τους αναπαράγονται σε αθόρυβη λειτουργία.

Ο χρήστης πρέπει να επιλέξει χειροκίνητα την αναπαραγωγή του ήχο. Επομένως, κατά τη δημιουργία βίντεο, βάλτε κάποια banner ή κάποιες λεζάντες, τουλάχιστον στην αρχή για να κατατοπίσετε τον θεατή τι πρόκειται να παρουσιάσει το ακόλουθο βίντεο. Αυτό θα τους τραβήξει την προσοχή και θα τους κάνει να ενεργοποιήσουν τον ήχο. Εάν έχετε ένα βίντεο με μεγαλύτερη διάρκεια για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι καλή ιδέα να το κόψετε σε διάφορα μέρη, το καθένα με μικρότερη διάρκεια και να το ποστάρετε σε διάφορα μέρη.

Συνεργασία με άλλο blog ή κάποια διάσημη επωνυμία

Δύο είναι καλύτερα από ένα, 2 επωνυμίες μπορούν να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν διαφημίσεις μαζί. Αυτό θα κάνει φθηνότερη την διαφήμιση και θα είναι εξίσου αποτελεσματική αφού θα υπάρχει αλληλοεπίδραση. Η προβολή επιχείρησης στο ίντερνετ είναι ζωτικής σημασίας για κάθε εταιρεία το 2021 η οποία θέλει να προσελκύσει νέους πελάτες και είναι ανταγωνιστική στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές εκδηλώσεων, έναν δημοφιλή blogger, μια διασημότητα ή κάποιο φόρουμ. Αυτό το είδος δημοσιεύσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρνει πολλές επισημάνσεις “μου αρέσει” και μοιράζεται ευκολότερα, “share”

Βρείτε ικανοποιημένους πελάτες που έχουν ήδη γράψει για την επωνυμία σας στην σελίδα σας στο Facebook ή πελάτες που έχουν χρησιμοποιήσει ένα από τα hashtag στις αναρτήσεις σας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε πελάτες για να τραβήξουν φωτογραφίες με το προϊόν σας μετά την παραγγελία και να δημοσιεύσουν τη φωτογραφία στο προφίλ τους. Αυτό μπορεί να γίνει ως παιχνίδι βραβείων. Πρέπει να τους ανταμείψετε για να τους ενθαρρύνετε.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και ένας από τους ειδικούς του MerchantPro Hellas στα social media είναι εκεί για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τα σωστά άρθρα για κάθε ένα από τα  social media της επιχείρησης σας?

Μπορείτε να μας βρείτε στα ακόλουθα social media, έτσι ακόμα και κάποιος που δεν έχει Facebook θα μας βρει κάπου αλλού ?

Like στην σελίδα μας στο Facebook:

https://www.facebook.com/merchantproGR

Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube

https://www.youtube.com/MerchantProHellas

Follow στην σελίδα μας στο Twitter:

https://twitter.com/MerchantproGR

Follow στην σελίδα μας στο LinkedIn:

https://www.linkedin.com/company/merchantpro-hellas

Join στην κοινότητα μας στο Reddit:

https://www.reddit.com/r/MerchantProGR/