Πώς μπορώ να επιλέξω ένα όνομα τομέα (domain name);

Η επιλογή ενός ονόματος domain είναι σημαντική επειδή θα επηρεάσει τόσο την εικόνα της επιχείρησής σας όσο και την ορατότητά της στις μηχανές αναζήτησης (βελτιστοποίηση SEO). Λάβετε υπόψη τις ακόλουθες πτυχές κατά την επιλογή ενός τομέα για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα:

Θα πρέπει να το κάνετε σύντομο και περιεκτικό

Προσπαθήστε να διατηρήσετε το όνομα τομέα όσο το δυνατόν συντομότερο (αν είναι δυνατόν, έως και 20 χαρακτήρες) για να το θυμάστε εύκολα και εσείς αλλά και οι πελάτες σας. Αποφύγετε περίπλοκες λέξεις ή λέξεις που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση στο γράψιμο ή στην προφορά.

Προσθέστε απλότητα και συνάφεια

Η απλότητα και η συνάφεια του ονόματος τομέα συμβάλλει στην εύκολη απομνημόνευσή του. Για παράδειγμα, εάν πουλάτε σπιτικά κέικ, ένα κατάλληλο όνομα τομέα θα μπορούσε να είναι www.spitikocake.gr . Κάθε χρήστης που βλέπει το όνομα τομέα θα αντιληφθεί την ιδιότητα του (τομέας δραστηριότητας) του ιστότοπου. Αποφύγετε ονόματα που μπορούν να δημιουργήσουν σύγχυση με άλλους υπάρχοντες τομείς ή επωνυμίες, ακόμη και διεθνείς.

Αποφύγετε αριθμούς και παύλες

Για να διασφαλιστεί ότι δεν θα χάσετε πιθανή επισκεψιμότητα, είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιείτε παύλες ή / και αριθμούς στο όνομα τομέα. Η μόνη κατάσταση στην οποία συνιστάται η χρήση του ενωτικού είναι η κατάσταση στην οποία ο τομέας αποτελείται από 2 λέξεις των οποίων η ένωση είναι ενοχλητική από οπτική και φωνητική άποψη ( dimos-rodou.gr αντί για dimarxeiorodou.ro ).

Δώστε προσοχή στα εμπορικά σήματα

Για να μην διακινδυνεύσετε τυχόν νομικές δυσκολίες, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το όνομα τομέα είναι μοναδικό και δεν αντιπροσωπεύει ήδη καταχωρισμένο εμπορικό σήμα. Για να κάνετε αυτόν τον έλεγχο, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στους συνδέσμους:

https://www.wipo.int/branddb/en/
https://www.osim.ro/

Επιλέξτε τη σωστή επέκταση

Οι επεκτάσεις τομέα, όπως .info , .pizza , .restaurant , .casino κ.λπ., έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλείς. Ωστόσο, εάν η επιχείρηση σας εκτελείται αποκλειστικά στη Ελλάδα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε την επέκταση .gr ή .com . Αυτές οι 2 επεκτάσεις είναι οι πιο συχνές στην Ελλάδα (έμμεσα οι πιο οικείες στους χρήστες). Εάν λειτουργείτε σε άλλη χώρα, σας συνιστούμε να επιλέξετε την επέκταση αυτής της χώρας: .co.uk (UK) , .it (Ιταλία) , .fr (Γαλλία) , .de (Γερμανία) κ.λπ.

Αναζητήστε παραλλαγές του τομέα

Προκειμένου να αποφευχθεί ότι ένας ανταγωνιστής ή άλλη οντότητα "αποκλείει" την πιθανή επέκτασή σας, είναι προτιμότερο να αγοράσετε παρόμοιες παραλλαγές του τομέα καθώς και τα πιθανά τυπογραφικά λάθη του. Εάν θέλετε να προστατεύσετε την επωνυμία σας, θα πρέπει να σκεφτείτε να αγοράσετε τον τομέα με επεκτάσεις ( .com , .net κ.λπ.) και να τους ανακατευθύνετε στον κύριο τομέα. Για παράδειγμα, επιλέξατε τον τομέα www.makigiaz.gr , θα ήταν χρήσιμο να αγοράσετε τους τομείς www.makigiaz.com και www.makigiaz.eu και άλλα παρόμοια

Να είστε προετοιμασμένοι για προσαρμογή

Εάν έχετε επιλέξει ένα όνομα τομέα αλλά δεν είναι διαθέσιμο, σκεφτείτε να προσθέσετε ένα επίθημα ή πρόθεμα σε αυτό. Εάν αυτή η επιλογή δεν είναι επιλογή, μπορείτε να επιλέξετε εναλλακτικές επεκτάσεις ή παραλλαγές ονομάτων. Και τα αγγλικά ονόματα μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε ένα μοναδικό όνομα που είναι εύκολο να θυμάστε.

Τελευταία τροποποίηση: 27 May 2021
Ήταν χρήσιμη αυτή η σελίδα;
Χρειάζεστε ακόμα βοήθεια;
Πολιτική απορρήτου
Χρησιμοποιούμε cookies για την παροχή της απαραίτητης λειτουργικότητας του ιστότοπου και τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε την Πολιτική cookies μας.