Πως να ρυθμίσω το domain μου;

Μόλις δημιουργηθεί το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, θα χρησιμοποιήσει έναν προσωρινό τομέα με τη μορφή subdomain.merchantproshop.com ή subdomain.shopmania.biz , το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε παραγγελίες μόνο κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου (15 ημέρες).

Στην πλατφόρμα MerchantPro, ο κύριος τομέας μπορεί να προστεθεί με πρόσβαση στη σελίδα Domains & SSL .

 • Προσθήκη τομέα
 • Ορίστε διακομιστές ονομάτων
 • Δημιουργία εγγραφής τύπου A
 • Δημιουργία CNAME
 • Διάδοση των ρυθμίσεων DNS

Προσθήκη τομέα

Η πλατφόρμα μας σας προσφέρει τη δυνατότητα να προσθέσετε τον δικό σας τομέα στη σελίδα Domains & SSL , μεταβαίνοντας στο κουμπί Προσθήκη τομέα .

Για να χρησιμοποιήσετε το κατάστημα που δημιουργήθηκε στον δικό σας τομέα ή υποτομέα, θα χρειαστεί μια σειρά ρυθμίσεων DNS. Αυτά μπορούν να διαμορφωθούν:

 • Μέσω της εταιρείας από την οποία αποκτήθηκε ο τομέας.
 • Με τη βοήθεια της εταιρείας που παρέχει τις υπηρεσίες φιλοξενίας.

Προκειμένου το δημιουργημένο κατάστημα να λειτουργεί στον δικό του τομέα, είναι απαραίτητο να οδηγεί στο MerchantPro. Υπάρχουν τρεις δυνατότητες μέσω των οποίων μπορείτε να κατευθύνετε τον τομέα σας στην πλατφόρμα μας:

 • Ρύθμιση διακομιστών ονομάτων (DNS που είναι και η προτεινόμενη επιλογή).
 • Δημιουργία εγγραφής τύπου Α.
 • Δημιουργία CNAME.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Εάν υπάρχει ήδη κατάστημα στον παλιό σας τομέα, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται από την άποψη του SEO (Search Engine Optimization), σας συνιστούμε να προσθέσετε 301 ανακατευθύνσεις από τις διευθύνσεις URL του τρέχοντος ιστότοπου στις νέες διευθύνσεις URL στο κατάστημα που θα δημιουργώ. Έτσι, κατά την πρόσβαση σε μια παλιά σελίδα, ο χρήστης θα ανακατευθύνεται αυτόματα στη νέα σελίδα.

Ορίστε διακομιστές ονομάτων - dns

Η επισήμανση των διακομιστών ονομάτων στο MerchantPro είναι η προτεινόμενη επιλογή για να λειτουργεί το ηλεκτρονικό κατάστημα στον δικό του τομέα. Με τη ρύθμιση των διακομιστών ονομάτων τομέα μας, θα εκχωρηθεί αυτόματα μια εγγραφή MX και έτσι θα μπορείτε να δημιουργήσετε διευθύνσεις email για τον τομέα σας απευθείας από τον πίνακα διαχείρισης.

Η ρύθμισή τους γίνεται από τον λογαριασμό πελάτη που δημιουργήθηκε στην πλατφόρμα όπου έχει καταχωριστεί ο τομέας. Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα με την εφαρμογή των αλλαγών, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης του εν λόγω ιδρύματος.

Πρέπει να προσθέσετε τους ακόλουθους διακομιστές ονομάτων για τον τομέα σας:

 • ns1.shopmania.org
 • ns2.shopmania.org

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Εάν έχετε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για αυτόν τον τομέα, δεν θα λειτουργούν πλέον από το διακομιστή email στον οποίο είχαν προηγουμένως ρυθμιστεί. Σας συνιστούμε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας για τις αντίστοιχες διευθύνσεις (επαφές, περιεχόμενο μηνυμάτων) εκ των προτέρων.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Εάν η τρέχουσα υπηρεσία φιλοξενίας σας χρησιμοποιεί την εγγραφή Delegation Signer (DS) για τον τομέα σας, πρέπει να την απενεργοποιήσετε πριν από τη ρύθμιση νέων διακομιστών ονομάτων

Δημιουργία εγγραφής τύπου A

Η λειτουργία της κατάδειξης του τομέα δημιουργώντας μια εγγραφή τύπου Α, συνίσταται στην κατάδειξη του τομέα στη διεύθυνση IP 185.181.100.80 .

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το example.gr και το www.example.gr θεωρούνται από τις κύριες μηχανές αναζήτησης ως δύο διαφορετικοί τομείς. Προτείνουμε λοιπόν να δείχνετε τη διεύθυνση IP που αναφέρεται τόσο για την έκδοση example.gr όσο και για την έκδοση www.example.gr.

Δημιουργία CNAME

Η προσθήκη μιας εγγραφής CNAME (Canonical name) συνίσταται στη δημιουργία ενός ψευδωνύμου για έναν τομέα, αντίστοιχα κατά την επισήμανση του τομέα στο merchantproshop.com. Αυτή η επιλογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για υποτομείς. Έτσι, σκοπός του είναι να δείχνει έναν υποτομέα σε έναν τομέα ή έναν υποτομέα, αντί μιας διεύθυνσης IP.

Η δημιουργία αυτής της εγγραφής μπορεί να γίνει μέσω του λογαριασμού πελάτη που δημιουργήθηκε στην πλατφόρμα όπου έχει καταχωριστεί ο τομέας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την προσθήκη της εγγραφής CNAME, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης του εν λόγω ιδρύματος.

Διάδοση των ρυθμίσεων DNS

Μόλις γίνουν οι ρυθμίσεις DNS, μπορεί να χρειαστούν έως και 72 ώρες για να μεταδοθούν σε όλους τους υπάρχοντες διακομιστές παγκοσμίως και να είναι ορατοί σε οποιονδήποτε έχει πρόσβαση στον ιστότοπο. Έτσι, ακόμη και αν οι αλλαγές στον τομέα σας μπορούν να προβληθούν στο δικό σας πρόγραμμα περιήγησης, τα άτομα σε άλλη γεωγραφική περιοχή ενδέχεται να μην μπορούν να δουν τον ιστότοπο εκείνη τη στιγμή.

Η αλλαγή των ρυθμίσεων DNS αποτελείται από δύο μέρη:

 • Αρχική ενημέρωση των ρυθμίσεων στον καταχωρητή τομέα.
 • Ενημέρωση αλλαγών στον Ιστό (διαδικασία διάδοσης).

Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση της διαδικασίας διάδοσης μεταβαίνοντας στον ιστότοπο whatsmydns.net .

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία διάδοσης των ρυθμίσεων DNS, το νέο κατάστημα που δημιουργείται στην πλατφόρμα MerchantPro θα λειτουργεί σε αυτόν τον τομέα.

Τελευταία τροποποίηση: 27 May 2021
Ήταν χρήσιμη αυτή η σελίδα;
Χρειάζεστε ακόμα βοήθεια;
Πολιτική απορρήτου
Χρησιμοποιούμε cookies για την παροχή της απαραίτητης λειτουργικότητας του ιστότοπου και τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε την Πολιτική cookies μας.