Τι είδους domain μπορώ να προσθέσω στο κατάστημα;

Η πλατφόρμα MerchantPro σας προσφέρει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε διάφορους τύπους τομέων στο κατάστημά σας. Μόλις δημιουργηθεί το κατάστημα, θα εκχωρηθεί αυτόματα ένας προσωρινός τομέας, με τον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε και να προβάλετε τη σχεδίαση και τον κατάλογο του καταστήματος έως ότου ορίσετε τον δικό σας τομέα. Μπορείτε να προσθέσετε διάφορους τύπους τομέων στη σελίδα Domains & SSL .

  • Προσωρινός τομέας (Temporary domain)
  • Τομέας προεπισκόπησης (Preview domain)
  • Κύριος τομέας (Primary domain)
  • Ανακατεύθυνση τομέα (Redirect domain)
  • Τομέας γλώσσας (Language domain)

Προσωρινός τομέας (Temporary domain)

Αυτός ο τομέας είναι ο δοκιμαστικός υποτομέας που εκχωρείται αυτόματα στο κατάστημά σας όταν δημιουργείται. Ο προσωρινός τομέας έχει τη μορφή subdomain.merchantproshop.com ή subdomain.shopmania.biz και θα χρησιμοποιηθεί μέχρι την επιλογή ενός πρωτεύοντος τομέα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για να λάβετε παραγγελίες και να διεκπεραιώσετε πληρωμές στο κατάστημά σας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τον δικό σας τομέα. Διαφορετικά, το κατάστημα θα λειτουργεί μόνο με τη μορφή καταλόγου παρουσίασης χωρίς να είναι δυνατή η παραγγελία.

Τομέας προεπισκόπησης (Preview domain)

Αυτός ο τύπος τομέα εκχωρείται αυτόματα όταν προσθέτετε τον δικό σας τομέα και σας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσετε πρόσβαση στο κατάστημα σας κατά τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία δημιουργήθηκε ο δικός σας τομέας, αλλά η διαδικασία διαμόρφωσης τομέα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο τομέας προεπισκόπησης εξαιρείται από την ευρετηρίαση της μηχανής αναζήτησης.

Κύριος τομέας (Primary domain)

Εάν έχετε τον δικό σας τομέα, μπορείτε να τον προσθέσετε στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα στη σελίδα Domains & SSL . Όλες οι σελίδες του καταστήματός σας θα είναι διαθέσιμες αργότερα σε αυτόν τον τομέα. Μπορεί να έχει τη μορφή example.gr ή example.com.

Εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τον κύριο τομέα με έναν άλλο τομέα, συνιστάται να διατηρήσετε τον παλιό τομέα ως τομέα ανακατεύθυνσης (το οποίο συμβαίνει από προεπιλογή στην πλατφόρμα MerchantPro). Με αυτόν τον τρόπο, οι διευθύνσεις URL του παλιού τομέα σας θα ανακατευθύνουν αυτόματα στον νέο τομέα (δεν θα χάσετε την ευρετηρίαση των σελίδων στις μηχανές αναζήτησης).

Ανακατεύθυνση τομέα (Redirect domain)

Εάν έχετε πολλούς τομείς και θέλετε να ανακατευθύνετε τους επισκέπτες στον κύριο τομέα του καταστήματός σας, τότε μπορείτε να προσθέσετε έναν ή περισσότερους τομείς ανακατεύθυνσης.

Για να ανακατευθύνετε την επισκεψιμότητα από έναν τομέα σε έναν άλλο τομέα, ορίστε τον τομέα ανακατεύθυνσης στη σελίδα Τομείς και SSL . Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη τομέα και εισαγάγετε το όνομα τομέα ανακατεύθυνσης που έχετε.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Εάν υπάρχει ήδη ένας ιστότοπος στον τομέα σας, εάν ο τομέας έχει οριστεί να χρησιμοποιηθεί στην πλατφόρμα μας, ο τρέχων ιστότοπος που έχετε δεν θα λειτουργεί πλέον, το νέο κατάστημα στην πλατφόρμα MerchantPro θα λειτουργεί σε αυτόν τον τομέα.

Για να ορίσετε έναν τομέα ανακατεύθυνσης, είναι απαραίτητο να είναι ενεργός και η διαμόρφωση ενός τομέα ανακατεύθυνσης γίνεται με τον ίδιο τρόπο που ρυθμίζετε τον κύριο τομέα που προστίθεται στο κατάστημα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Για να αποφύγετε το διπλό περιεχόμενο, που τιμωρείται από τις μηχανές αναζήτησης, δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη λειτουργία του καταστήματος σε πολλούς τομείς, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τομείς ανακατεύθυνσης.

Τομέας γλώσσας (Language domain)

Εάν το κατάστημά σας απευθύνεται στη διεθνή αγορά, μπορείτε επίσης να προσθέσετε τομείς γλώσσας για επιπλέον γλώσσες που ενεργοποιούνται στο κατάστημα. Κάθε παραλλαγή γλώσσας του ιστότοπου έχει έναν συσχετισμένο τομέα ή υποτομέα, έτσι ώστε, με την πρόσβαση στον τομέα γλώσσας, οι χρήστες να μπορούν να δουν το σχετικό περιεχόμενο για τη σχετική χώρα.

Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να επιλέξετε εκ των προτέρων την ενεργοποίηση πρόσθετων γλωσσών στο κατάστημα, από τη σελίδα " Τοπικοποίηση " .

Αργότερα, για να προσθέσετε τον τομέα γλώσσας, μεταβείτε στη σελίδα Domains & SSL , στο κουμπί Προσθήκη domain και επιλέξτε την επιλογή Προσθήκη νέου domain .

Για παράδειγμα, εάν ορίσετε τον τομέα example.gr στο κατάστημα και ενεργοποιήσετε την επιπλέον αγγλική γλώσσα, για την αγγλική έκδοση του καταστήματος μπορείτε να ορίσετε τον τομέα example.com (στους επισκέπτες θα εμφανίζεται η αγγλική έκδοση του ιστότοπου).

Όταν οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση σε αυτόν τον τομέα, θα μπορούν να βλέπουν περιεχόμενο στη γλώσσα αυτής της χώρας. Εάν έχετε επιλέξει να χρησιμοποιήσετε περισσότερα νομίσματα στο κατάστημα, μπορείτε να ορίσετε ένα νόμισμα διαφορετικό από το βασικό νόμισμα του καταστήματός σας σε ένα πεδίο γλώσσας.

Τελευταία τροποποίηση: 27 May 2021
Ήταν χρήσιμη αυτή η σελίδα;
Χρειάζεστε ακόμα βοήθεια;
Πολιτική απορρήτου
Χρησιμοποιούμε cookies για την παροχή της απαραίτητης λειτουργικότητας του ιστότοπου και τη βελτίωση της εμπειρίας σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε την Πολιτική cookies μας.